TALLOZE MOGELIJKHEDEN MET SIERBESTRATING
Sierbestrating die past bij jou en je tuinsierbestrating met lijngoot
Bestrating kan allerlei effecten in de tuin teweeg brengen. Rust, ruimte, ritme, diepte, sfeer en natuurlijk de praktische voordelen. Wat zoek je precies? Kleur, sfeer, sterkte, maat, veiligheid en budget zijn zaken waar we rekening mee houden. Er zijn veel soorten tegels en stenen. Wij helpen je de bestrating te kiezen die bij je wensen past. Onze ervaring leert dat het uiteindelijk gaat om het ‘totaalplaatje’; tuin, woning en bewoner moeten bij elkaar passen.
Tuinbestrating combinaties en verbanden
Sierstenen en siertegels kunnen op tientallen manieren gelegd worden. Je kan voor één soort betonsteen of natuursteen en in verschillende legverbanden en/of kleuren, of voor verschillende soorten in één of meer verbanden en/of kleuren. Misschien wil je zelf je eigen sierstenen of siertegels legverband bedenken. Een verband is de manier waarop sierstenen ten opzichte van elkaar neergelegd worden. Hierin zijn diverse legverbanden mogelijk zoals: hoekverband, wildverband, blokverband, molenvlak, elleboog, visgraat en halfsteens. Het tuinbestrating legverband bepaalt, naast de kleur sierbestrating en de steensoort zoals betonsteen of natuursteen, de sfeer en uitstraling van de tuin.
Aftrillen tuinbestrating
Wij moeten na het aanleggen van de tuinbestrating, de sierstenen of siertegels aftrillen. De tuinbestrating moet schoon en droog zijn voordat wij aan het aftrillen beginnen. Getrommelde beton bestrating, betonstenen met vellingrand en gebakken bestrating kunnen wij op de gebruikelijke wijze met een metalen trilplaat aftrillen. Bij andere sierstenen en siertegels kunnen extra voorzorgsmaatregelen noodzakelijk zijn. Betonstenen zonder facet, straksteen, uitgewassen deklaag stenen moeten wij aftrillen met trilplaat inclusief rubberen mat. Zo beschermen we de rand en de bovenlaag van de stenen.
Ondergrond
De ondergrond is essentieel voor de duurzaamheid van uw terras of oprit. Voor opritten en parkeerplaatsen wordt vaak gekozen voor recycle zand. Dit is gebroken puin zo fijn als zand. Indien dit op de juiste manier gedicht wordt is dit erg hard. Bij tegels wordt hier niet voor gekozen. De ondergrond wordt dan te hard om de tegels aan te kunnen slaan. Wij gebruiken hiervoor hoogzand. Dit is indien nodig te stabiliseren met diverse producten.
Voegen
Vooral tegels worden steeds vaker afgevoegd. Wij gebruiken hiervoor een waterdoorlatend voegmiddel. Grote voordelen hiervan zijn dat het er verzorgd en afgewerkt uitziet. Daarnaast heeft het ook een belemmerende functie tegen onkruid.
Half verhardingen
Half verhardingen zijn verhardingen zoals grind (=rond), split (=hoekig), leem en schelpen en worden steeds vaker in tuinen gebruikt. Niet onterecht; het is eenvoudig te verwerken en kronkelpaden zijn dan ook simpel te maken. Een half verharding kent geen voegen en heeft dan ook altijd het uiterlijk van een groot vlak dat rustig en ruimtelijk werkt.
Opsluiting tuinbestrating door opsluitbanden, palissade
Bestratingsmateriaal kan na de aanleg worden ‘opgesloten’ om verschuiving van sierstenen en siertegels te voorkomen. Opsluitband, palissadeband of bielzen worden als het ware als een soort hekje om de tuin of het terras geplaatst. Mooi is om opsluitbanden te kiezen van hetzelfde materiaal als de tuinbestrating.
Goed advies over sierbestrating door Konijnenberg Bos en Groen
30 jaar ervaring als hovenier
Creatief ontwerp op maat
Kwaliteit voor een goede prijs
Voor grote en kleine opdrachten
Meer weten over de kosten?
Contactgegevens
Konijnenberg Bos en Groen
Ringlaan 23
6961 KJ Eerbeek
Locatie
Keurmerken
Beoordeling achterlaten